divendres, 20 de maig del 2022

FEM EL CIM I AGAFEM EMBRANZIDA PEL DARRER TRAM DEL CURS

Aquestes darreres tres setmanes han estat molt intenses i és que, a més de preparar la  nostra "ascensió" al Turó de Sant Miquel, hem tingut un parell de conferències, una obra de titelles i hem començat a agafar embranzida pel que queda de curs: tenim molts assumptes per tancar abans no acabi el curs i també hem començat a pensar què és allò important què hem après i volem recordar per tal de poder-ho recollir d'alguna manera perquè en el futur el seu record no s'esvaeixi....

Dies abans de l'excursió al Turó de Sant Miquel, a Olèrdola, vam estar-nos informant sobre el recorregut i la visita al Museu d'Arqueologia de Catalunya, que faríem: vam veure un mapa del que seria el nostre recorregut (agafaríem un autocar a l'escola que ens portaria fins al peu de la muntanya, a Olèrdola, i des d'allà pujaríem fins al recinte del museu on es trobava el cim  (que fa 385 metres d'alçada). Vam estar parlant del què és l'Arqueologia i la importància de respectar tot allò que veuríem al museu i que tenia més de 4000 anys d'història. Vam fer una mica d'història i vam veure algunes imatges de la cisterna, l'Església de Sant Miquel, les restes del castell, les tombes antropomorfes i les restes del poblat que hi  havia hagut dins la muralla (per entendre-ho millor vam mirar un video sobre com construïen les cases els íbers ja que és el sistema amb el que van estar construïdes). 

També vam conèixer algunes senyalitzacions que podem trobar a la muntanya i vam veure quina era la que nosaltres hauríem de seguir, a més de parlar de la importància de respectar l'entorn natural per on passaríem , de no arrencar flors, no cridar excessivament i no deixar cap deixalla, és més, van proposar de recollir-ne si en trobàvem com una manera d'agrair a la "natura" el fet de deixar-nos gaudir per un dia del seu entorn.

Abans de marxar també vam conèixer els grups en què les mestres havien organitzat el moment de pujar al Turó ja que vam decidir de fer grups amb nens i nens d'Estornell amb qui, a conseqüència de la pandèmia, aquests dos cursos no havíem pogut fer activitats conjuntes D'aquesta manera faríem coneixença i també faríem de companys grans ajudant-los si convenia.

Compartir  algunes imatges d'un dia molt calorós però molt emocionant en què vam treballar el valor de l'esforç per aconseguir els reptes que ens proposem i en què vam poder gaudir d'un entorn natural espectacular i molt proper a la nostra ciutat.

Agafant forces abans de l'ascensió (Sant Miquel d'Olèrdola)

 primer tram de l'ascensió

Foto de grup amb els Estornells abans d'arribar al recinte del Museu 
amb Vilafranca de fons

Pujada al cim després de dinar amb l'Església de Sant Miquel al fons

"Hem fet el cim!!!"

Experimentant la sensació de tocar pedres històriques

Observant les restes de l'antic poblat

Visita a les impressionants  tombes antropomorfes del "Pla dels Albats"
 abans de tornar a Vilanova

Però a més d'aquesta excursió i d'estar treballant en diversos "fronts" alhora que aviat us desvetllarem, aquests dies també hem tingut dues conferències que, com sempre, han aconseguit desvetllar-nos molt interès i fer-nos noves preguntes.

Primer l'Ainet ens "submergia" en l'apassionant món de les balenes amb el suport de diversos audiovisuals que ens van permetre escoltar-ne el cant, veure'n una gestació o fins i tot veure com passen ven a prop de la nostra costa vilanovina.


I la setmana passada la Martina ens descobria algunes curiositats d'un animal força desconegut per a la majoria de nosaltres: el Linx Ibèric. Vam poder conèixer algunes de les seves característiques físiques, la seva alimentació o els llocs on se'n podien trobar... Buscant algun audiovisual també vam poder veure linx en acció gràcies a la tasca que estan fent en alguns centres de recuperació ja que, com les balenes, els linx també han estat protegits per evitar la seva extinció.


I si bé gràcies a les conferències hem pogut conèixer aquests animals, gràcies a la Companyia l'Estaquirot Teatre, hem conegut uns éssers fantàstics que alguns asseguren que també poden trobar-se als boscos, a les cases o dins una pastisseria: els follets. Vam gaudir d'allò més amb aquest espectacle i les seves cançons!

I si que, amb molta calor però també amb molta il·lusió i energia, encarem el darrer tram de curs !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada